Hos UNG I EGEN BOLIG arbejder vi på at bevidstgøre den unge om egen situation

- således, at den unge kan opøve den ansvarlighed, der skal til for at kunne fungere i sociale sammenhænge.

Hos UNG I EGEN BOLIG opøves den unges egne sociale kompetencer

- samt kontakten til nødvendige relationer til den unges netværk.

Kontaktpersonen vil via opsøgende arbejde og netværkssamarbejde medvirke til etablering af skole- og arbejdsforløb samt råd og vejledning til at klare hverdages små og store praktiske udfordringer. Desuden arbejdes der med den unges evne til at etablere og indgå i bæredygtige relationer. I samarbejde med den unge tilstræber vi at opøve ansvarlighed for egen udvikling.

Vi overtager ikke opgaverne for den unge – men guider dem gennem hverdagens problemstillinger således, at den unge selv udvikler sund stillingstagen, og så den unge lærer at handle på de overvejelser, der ligger bag.

Hos UNG I EGEN BOLIG tager vi udgangspunkt i det enkelte individ ud fra en anerkendende og ikke fordømmende pædagogik. De unge bor såleledes separat, har individuelle støtteordninger og fleksibilitet omkring regler og krav.

Hos UNG I EGEN BOLIG yder vi en målrettet indsats for, at medinddrage den unges familie samt eventuelle sociale netværk i samarbejde med den unge, omkring de problemstillinger den unge oplever, således at den unge i dette samarbejde opøver ansvarlighed overfor sig selv og egen tilværelse.

Unge hos UNG I EGEN BOLIG indskrives typisk fra eget hjem, opholdssted, plejefamilie eller fra efterskole. Den unge indskrives kun efter henvisning og tilsagn gennem de kommunale sociale myndigheder.

UNG I EGEN BOLIG er primært et tilbud til unge i alderen 16 til 23 år, som har et ønske/behov for at bo i egen bolig med pædagogisk støtte.

Hos UNG I EGEN BOLIG hjælper vi den unge med at udvikle færdigheder til at kunne fungere selvstændigt i en for dem kompliceret verden med mange udfordringer.

Den unge hos UNG I EGEN BOLIG skal være motiveret og have interesse i, at der arbejdes målrettet på at oparbejde evnen til at kunne fungere selvstændigt. Den unge skal kunne acceptere, at tilsynet har et medansvar for deres tilværelse, således at der i dialog kan opnås en tilfredsstillende løsning på den unges problemstillinger.

UNG I EGEN BOLIG kan ikke tilbyde ophold til unge med decideret kriminel løbebane eller eksempelvis unge med et regulært stofmisbrug, med mindre den unge aktivt ønsker hjælp til at bryde den negative løbebane.

UNG I EGEN BOLIG er ikke et tilbud til unge med vidtgående sociale/psykiatriske problemfelter, med mindre den unge ønsker at få aktiv psykiatrisk eller psykologisk hjælp til at bryde deres mistrivsel.

Ung I Egen Bolig