Boligerne under UNG I EGEN BOLIG er lejligheder, der er beliggende i hovedstadsområdet
- eller i anviste boliger fra kommunerne
Det tilsigtes, at den unge får en bolig for sig selv. Der kan også i kortere perioder tilbydes akut bolig.
Alle boliger er ny istandsatte ved indflytning, og der kan tilbydes delvis møblering; men det tilstræbes, at den unge får sit eget møblement.
UNG I EGEN BOLIG kan opsige lejeaftalen med 30 dages varsel, hvis den unge tilsidesætter de retningslinjer/regler, der er ved egen bolig, og som på trods af skriftlige advarsler/henstillinger fortsat vælger at tilsidesætte disse. Beboeren har med sin underskrift accepteret de for UNG I EGEN BOLIG gældende retningslinjer.
Leje- og partsaftalen hos UNG I EGEN BOLIG ophører tilsvarende den dato, hvor aftale om støtte og bo træning ophører.
Lejemålet overtages ny istandsat, eventuelt delvist møbleret og stilles til lejers rådighed i god og forsvarlig stand fra indgåelse af lejemålets overtagelse. I forbindelse med lejemålets overtagelse udarbejdes en indflytningsrapport mellem lejer og Ung i egen bolig, som dokumentation for det lejedes tilstand ved indflytningen. Denne underskrives af begge parter og udleveres til lejer.
Ved lejemålets ophør fraflyttes og tømmes boligen den pågældende dag klokken 12.00. Beboeren hæfter for ændringer af boligens stand udover almindelig slitage samt løbende vedligehold.
Lejemålet skal efter opsigelse af lejekontrakten tilbageføres i de farver, samt den indretning som det ved overtagelsen var omfattet af eller udstyret med. Hvis lejemålet afleveres groft misligholdt påhviler det den unge/lejeren at bekoste istandsættelse efter tilbud fra håndværker.
Ved lejemålets ophør gennemgår lejer med udlejer boligen og udfærdiger en fraflytningsrapport, som underskrives af begge parter.
Om Akelejehaven
De nye boliger er på ca. 30 m2 og indrettet med eget toilet/ bad. Der er fælles køkken/ alrum med tilhørende service og hårde hvidevarer.
Som gældende for vores øvrige SKP ordninger, tilbyder vi også i Tåstrup egen bolig med pædagogisk tilsyn & støtte. Vi ønsker at skabe mulighederne for et unikt sammensat tilbud til unge i alderen 16-23 år, med fokus på behovet for gennem vores socialpædagogiske støtteordning, at sikre etableringen af en tæt relation mellem den enkelte unge og denne primære støtte/ kontakt person, således at udviklingen af ansvarlighed overfor egen situation, samt færdigheder indenfor de psykosociale aspekter sikres bedst muligt.
Hos Ung i Egen Bolig er det en forudsætning, at den unge ikke har et kendt mønstre indenfor det kriminelle miljø (eller er indstillet på dette må ophøre), samt ikke har et decideret misbrug af euforiserende stoffer. Dette for at sikre den unges mulighed for, at foretrække positive retningslinjer i en begyndende erkendelse af egen tilværelse, således at en eventuel igangværende negativ løbebane kan brydes til fordel for eget ansvar, honorering af fornuftige valg samt opnåelse af indsigt i de psykosociale aspekter tilvalg samt fravalg kan resultere i.
Hos Ung i Egen Bolig indgår den unge i et struktureret miljø, hvor forudsigelighed er højt prioriteret for opnåelse af overskuelighed af hverdagen med dens indhold af forskellige gøremål. Vi har fokus på "Learning by doing" således at den unge opøver færdigheder i helt almindelige hverdags situationer, opnår indblik i de personlige opgaver som eksempelvis Nem-konto, Nem-Id, skattemæssige, uddannelsesmæssigt, lægelige samt psykologiske papirer og de eventuelle aftaler de indbefatter. Kost/ ernæringsmæssige fornuftige valg, der inkluderer overvejelser i økonomisk retning, er også en del af vores pædagogiske linje, idet vi mener at jo større overblik over egen økonomi samt tilrettelæggelse af indkøb, vil hjælpe den unge til bedre at kunne administrerer dagligdagen.
Det fysiske udtryk er ligeledes en vigtig faktor, for opnåelsen af " et sundt sind i en sund krop " og her arbejder vi på at alle unge hos os - i samarbejde med primær kontakt person - skal have et fysisk udtryk, hvad enten det er medlemskab i et fitness center, sportsklubber, via løb i naturen, svømmehals besøg eller gåture, det vi tilsigter, er et indblik i, at fysik og psyke hænger sammen og er ligeligt afhængig af udtryk.
Hos Ung i Egen Bolig skal den unge helst være beskæftiget enten i form af et skoleforløb eller uddannelse. Det er vigtigt for at få normaliseret hverdagen, at der ikke ændres på den normale døgnrytme.
Vi hjælper med lektier/ opgaver, madlavning, hygiejne, indkøb, tøjvask, " walk and talk's" og weekenderne er bemandet hele døgnet således, at vi kan være behjælpelige med at få tiden til at gå med sociale arrangementer, der træner den unge i at forstå fællesskabet i huset og indgå ligeværdigt med de øvrige beboere.
Vi har erfaring for ved at være meget tilgængelige i weekenderne er det nemmere for den unge, at vælge usunde aktiviteter/ bekendte fra under påskud af de gældende regler for, at bo i egen bolig med opsyn, hvilket på sigt medfører accept og respekt af egen situation/ tilværelse.
Hos Ung i Egen Bolig ligger vi stor vægt på frivillighed, således udarbejder vi sammen med den unge en handleplan, der sikre dennes behov, ønsker, samt muligheder fremadrettet. Vi arbejder på at udvikle sunde sociale kontakter, vedligeholdelse af eventuelt allerede bestående netværk og de fremtidsmæssige uddannelses/ arbejdsmæssige forhold som skal resultere i evner og færdigheder til, at kunne varetage tilværelsen på egen hånd når opholdet hos os er tilendebragt.
Vi fører tilsyn i en udslusningsordning når den unge er kommet så langt, at der ikke længere er brug for SKP tilbuddet, men forsat har brug den skulder eller de ører som den unge lærer at kende og have tillid til ikke bare forsvinder.