Unge hos UNG I EGEN BOLIG skal være egnet til at kunne bo selvstændigt. Den unge skal derfor have motivation for og vilje til at kunne fungere selvstændigt i egen bolig

Hos UNG I EGEN BOLIG lærer den unge at tage ansvar for dagligdagens opgaver som typisk består i at lave mad, købe ind, gøre rent, vaske tøj og udvikle ansvarlighed overfor eventuelt studium, arbejdsplads, lærerplads, privatøkonomi o.l.

De unge hos UNG I EGEN BOLIG skal således være klar over, at man skal være moden og parat til botræning

- og at gentagne brud på disse krav og forventninger afstedkommer, at man selv siger hjælpen fra og derved ikke kan blive boende hos UNG I EGEN BOLIG

UNG I EGEN BOLIGs regler og aftaler indbefatter også eventuelle gæster, kærester og familie som den unge måtte have besøg af. Unge hos UNG I EGEN BOLIG har forskellige behov og derfor betales der differentieret ift. De tilsynsopgaver der er aftalt. Ved opstarten udfyldes en forventningsaftale, hvor parterne i fællesskab fastslår de konkrete opgaver, som kontaktpersonen på UNG I EGEN BOLIG skal hjælpe den unge med. Forventningsaftalerne evalueres løbende så mål, forventninger og krav hele tiden er ajourført i forhold til den unges aktuelle livssituation og kompetencer.

Det understreges, at beboere hos UNG I EGEN BOLIG skal være i en form for beskæftigelse, daglig aktivering eller uddannelse. Der kan særskilt aftales, at beboeren kan indgå i en praktikaftale hos en håndværksmester eller lign. i nærområdet.

UNG I EGEN BOLIG er primært et tilbud til unge i alderen 16 til 23 år, som har et ønske/behov for at bo i egen bolig med pædagogisk støtte.

Visitation

Den unge indskrives kun efter henvisning og tilsagn gennem de kommunale sociale myndigheder.

Foranstaltningen omkring den pædagogiske støtte bevilliges efter Lov om social service § 66 - stk. 1 – 5.

Den unge indskrives kun efter henvisning og tilsagn gennem de kommunale sociale myndigheder. Ved indskrivning afstemmes forventningerne til det pædagogiske tilsyn mellem den unge, UNG I EGEN BOLIG samt kommunen. Betaling for den socialpædagogiske støtte fastsættes på baggrund af den enkelte unges behov og problemstilling. Behovet afklares via det forventningsskema, som udfyldes og aftales forud for indflytning.

UNG I EGEN BOLIG kan ikke tilbyde ophold til unge med decideret kriminel løbebane eller eksempelvis unge med et regulært stofmisbrug, med mindre den unge aktivt ønsker hjælp til at bryde den negative løbebane.

UNG I EGEN BOLIG er ikke et tilbud til unge med vidtgående sociale/psykiatriske problemfelter, med mindre den unge ønsker at få aktiv psykiatrisk eller psykologisk hjælp til at bryde deres mistrivsel.

Ung I Egen Bolig